Novak Đoković bez borbe u polufinalu Wimbledona!

.
Suparnik se povukao

 

Veoma zanimljive vijesti stigle su danas, a vezane su za prolazak Novaka Đokovića u polufinale Wimboledona.

Naime, Australac Alex de Minaur odlučio je da se povuče ili tačnije da preda meč zbog povrede koju je doživio na ranijem meču.

Alex de Minaur je doživio povredu na svom prethodnom meču, ali na press konferenciji nije htio da govori o tome.

Rekao je samo da će pronaći način da igra protiv Novaka Đokovića, ali očito to nije bilo moguće.

On je sazvao hitnu press konferenciju pred meč sa Đokovićem, te je objasnio kakvo je stanje sa njegovom povredom, te je rekao da ne može da igra.

Novak je tako bez borbe prošao u polufinale Wimbledona i odmoran će dočekat taj meč.

On sada čeka protivnika iz duela Taylora Fritza i Lorenza Musettija.

Nedavno je u zaštitu Đokovića stao legendarni John McEnroe.

Naime, tokom meča s Dancem Holgerom Runeom publika je uzvikivala ime protivnike. S tribina se čulo 'Ruuuuuune', a Nole im je nakon pobjede uzvratio s 'Have a goooooooood night', aludirajući da im je pobijedio miljenika.

Slavni Amerikanac je istakao da Nole zaslužuje više poštovanja i da ne mora biti neprijatelj samo zato što je pokvario savršenu sliku Rafaela Nadala i Rogera Federera.

"Postoje dvojica u tenisu kojima se svi klanjaju Roger Federer i Rafa Nadal. Ko se može porediti s njima po tome koliko ih ljudi voli? Niko! Novak se s tim nosi 20 godina. Ne zaslužuje ovo", rekao je McEnroe i nastavlja:

"Kroz čitavu karijeru vodi bitku s ovim. Da, hrani se negativnom energijom. Da, i ja sam se hranio s vremena na vrijeme, ali sam to na neki način mrzio."