Novak Đoković šampion Wimbledona!

Dvije godine je trajao povratak Novaka Đokovića u vrh svjetskog tenisa. Toliko je prošlo od njegove posljednje Grand slam titule. Dugi oporavak, pauza od tenisa, pauza od velikih rezultata… Dugo se vraćao i u formu. Neki su ga i otpisali. Danas više niko tako ne misli. Đoković je osvojio Wimbledon.

Srbijanski teniser je prilično lako sa 3:0 u setovima (6:2, 6:2, 7:6) savladao u finalu Kevina Andersona i tako je osvojio četvrti Wimbledon u karijeri i 13. GS titulu.
 

1

Anderson je veoma loše ušao u meč, bio je nesiguran i nervozan što je Đoković znao da iskoristi i duplim breakom sa lakih 6:2 stigao je do vodstva u setovima. Identičan scenarij vidjeli smo i u drugom setu u kojem umorni Afrikanac nije mogao paritati Novaku.

U trećem setu Andreson je ipak zaigrao mnogo bolje. Prvo je propustio jednu break loptu, a zatim i dvije set lopte na Đokovićev servis u desetom gemu, te još tri u 12. gemu. Nijednu nije uspio iskoristiti i odlučivao je tiebreak u kojem je srbijanski teniser ipak bio bolji i sa 7:3 završio je posao.

Đoković će ovom pobjedom od sutra biti 10. igrač na ATP listi, dok će i Andreson napredovati i zauzimat će peto mjesto.

Izvor: