Nove medalje Judo kluba "CAZIN" sa Federalnog prvenstva

U subotu, 17.3.2018. godine, u Kaknju je održano prvenstvo FBiH za uzraste poletaraca i poletarki, mlađih pionira i pionirki, starijih pionira i pionirki, kadeta i kadetkinja, te juniora i juniorki.

Nastupilo je oko 300 takmičara iz 19 klubova iz JSFBiH. Judo klub "Cazin" je nastupio sa 3 takmičara koji su zabilježili dobre nastupe. Sara Đuzelić i Suela Bajrektarević u uzrastu starijih pionirki su osvojile 3. mjesta, dok je Muhamed Đuzelić zauzeo 5. mjesto.

Ovo je ujedno bio i kvalifikacioni turnir za državno prvenstvo koje će se održati u Sarajevu krajem aprila. Naši takmičari nastavljaju sa pripremama kako bi se što bolje pripremili za državno prvenstvo.

          - " Čestitam učesnicima, takmičarima, treneru, roditeljima i svima koji treniraju Judo,plemenita olimpijska disciplina, koja odgaja omladinu, jača i snaži za sve druge aktivnosti. Omladino učite, trenirajte, bavite se sportom, poštujte trenere, učitelje i roditelje pa ćete uspjeti ako Bog da. Vaše medalje promovišu Grad Cazin i vi kao sportisti ste i najbolji ambasadori naše lijepe BiH", rekao je predsjednik Judo kluba Cazin, Jusuf Bajrektarević.

judo klub cazin 1.jpg