Novi gradonačelnik Istanbula dovodi Višću u Fenerbahče

Transfer Edina Višće, našeg reprezentativnog napadača iz istanbulskog Bašakšehira, u Fenerbahče, Bešiktaš... ili Sevilju, i dalje je top-tema u našim, turskim, ali i evropskim fudbalskim krugovima.

Bombastične izjave

Višća se trenutno odmara u Singapuru.

- Ništa još ne znam... Trenutno sam, poslije naporne sezone, na odmoru - da malo odmorim glavu - napisao nam je jučer Višća u SMS-u nakon što smo ga pokušali kontaktirati i saznati informaciju više.

Novi predsjednik Fenerbahčea Ali Koč, prema tvrdnjama turskih medija, učinit će sve kako bi angažirao našeg reprezentativca. Obećanje da će mu pomoći u toj akciji dao je i novi gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamolu (Imamoglu), koji je čak vrlo samouvjereno izjavio da će ovog ljeta u Fenerbahče dovesti Višću i veznjaka Bašakšehira Irfana Kahvečija, prenosi Avaz.ba.

Hoće li predizborno obećanje provesti u djelo, saznat ćemo ubrzo. Činjenica je, međutim, i to da se sve ostale bombastične izjave s Bosfora koje su bile u vezi s eventualnim Višćinim transferom, bar do sada, nisu realizirale!

- Nema još ništa novo... Višća je na odmoru do 10. jula, za kad je u Istanbulu zakazana prozivka. Možda ćemo tek tada znati nešto više - javlja izvor “Dnevnog avaza” blizak Bašakšehiru.

Armija navijača

Armija navijača Fenerbahčea, koja je sigurno bila važna glasačka mašina, očekuje da će novi gradonačelnik Istanbula ispuniti svoje obećanje i Višći obući plavo-žuti dres.

Ipak, prema nekim procjenama, čak 35 posto Turaka navija za Fenerbahče, a budući da Turska, prema posljednjem popisu stanovništva, ima 80 miliona stanovnika, to znači da ih 28 miliona navija za Fener. Zbog toga nas i ne čudi predizborno obećanje Imamolua s obzirom na to da je iza Fenerbahčea katastrofalna sezona, jer je ostao bez plasmana u Evropu.

43 trofeja osvojio je Fenerbahče - 28 titula prvaka, šest kupova i devet superkupova.

 

Memorijal u Čuništima

U Višćinim rodnim Ćuništima minulog vikenda završen je Malonogometni memorijalni turnir “Vahid Višća Meški 2019.“

- Memorijal se igra u čast šehida našeg sela - konstatira naš reprezentativni napadač, koji je i ove godine finansijski podržao ovaj memorijal, čiji je nagradni fond za ekipe iznosio 4.000 KM.

No, uvijek skromni Višća ne želi uopće da se to potencira.

Ovogodišnji pobjednik Memorijala je ekipa Sajmir Vogošća, drugo mjesto osvojio je Zamm Sarajevo, a treće Sajo d.o.o. Olovo. Za najboljeg igrača proglašen je Anel Handžić (Sajmir Vogošća), koji je, između ostalog, dobio i dres našeg reprezentativca. Najbolji golman bio je Milenko Ristivojević (Zamm Sarajevo), a strijelac Anel Radmilović (Sajmir Sarajevo).