Novi razdor u svlačionici Barcelone: Kad neće Real Madrid, nećemo ni mi

FCB
Real Madrid bez dileme posljednjih godina posluje bolje nego Barcelona. Osim što Kraljevi rijetko promašuju sa novim igračima, za malo novca su sposobni dovesti fudbalere koji kasnije postanu ogromne zvijezde.

Sa mladim Brazilcima Vinicius Juniorom, Rodrygom Goesom i Reinierom su, barem se sada tako čini, za malo novca dobili tri ogromne zvijezde budućnosti. S druge strane, Barcelona je samo u posljednjih dvije ili tri godine potrošila ogroman novac na Coutinha, Dembelea i Griezmanna, a sve je izvjesnije da će se svi oni pokazati velikim promašajima.

Finansijska situacija Barcelone nije baš optimalna, iako je, naravno, stanje daleko od teškog. No, klub je iz mjera predostrožnosti predložio da igrači odustanu od dijela plata za vrijeme krize sa koronavirusom, što su oni odbili. 

Razlog? Fudbaleri Real Madrida, koji su usto na tabeli iza Barcelone, a mnogo su bliže i tome da ispadnu iz Lige prvaka od Barcelone, nisu dobili smanjenje plata i o njemu niko nije ni razmišljao. Pritom, Barcelona je aktuelni prvak Španije, dok Real Madrid prošle sezone nije osvojio ništa.

Navodno je ovakav prijedlog predsjednika Josepa Bartomeua dodatno razljutio ekipu koja ionako ne radi u previše dobroj atmosferi, iz prostog razloga jer igrači osjećaju da oni sa svoje strane pružaju maksimum i da su najzdravije tkivo kluba u ovom trenutku.