Novi trenutak magije Luke Dončića: Ramenom ubacio loptu u koš i oduševio potezom

.
Slovenski košarkaš Luka Dončić još jednom je pokazao nevjerovatnu sposobnost ubacivanja lopte u koš, a zvanična stranica NBA lige objavila je videosnimak uoči sinoćnje utakmice na kojem se vidi kako je to uradio ramenom.

 

Tokom zagrijavanja, Dončić je zatražio da mu se dobaci lopta i najavio je da će je ramenom pokušat ubaciti u koš, a da ima nevjerovatnu sposobnost pogađanja, bez obzira na način na koji to pokuša, pokazao je u narednom trenutku kada je ramenom poslao loptu u koš.

I naravno, taj Dončićev potez izazvao je oduševljenje prisutnih, ali i zvanične stranice NBA lige koja je podijelila taj snimak te brojnih korisnika na društvenim mrežama koji su reagovali i pozdravili još jedan sjajan potez Slovenca.

Dallas Mavericksi su upisali za četvrtu uzastopnu pobjedu i to protiv Brooklyn Netsa rezultatom 96:94, a Dončić je upisao i devetu uzastopnu utakmicu u kojoj je ubacio minimalno 30 poena.

Dončić je protiv Netsa ubacio 36 poena uz po šest skokova i asistencija. Prije ove utakmice ubacivao je redom 32, 35, 37, 41, 31, 44, 33 i 35 poena.

 

Foto: Screenshot