Novi veliki transfer u Engleskoj: Newcastle keširao 44 miliona eura, pao potpis na pet godina!

.
Barnes na St James' Parku

 

Dan je velikih transfera u Engleskoj. Nakon što je Aston Villa objavila dolazak velikog pojačanja, isto je uradio i Newcastle United.

Newcastle United danas je ozvaničio dolazak novog pojačanja, a za njegovo dovođenje arapski vlasnici izdvojili su 44 miliona eura.

Taj novac legao je na račun Leicester Cityja iz kojeg je u suprotnom smjeru stigao Harvey Barnes.

Ovaj Englez koji ima i škotske papire po prirodi je lijevo krilo, ali po potrebi može odigrati i nešto povučenije, kao i na poziciji ofanzivnog veznog.

Ugovor sa Svrakama potpisao je na pet godina, odnosno do ljeta 2028. godine i trebao bi predstavljati veliko pojačanje s obzirom na uloženi novac.

Ovaj fudbaler dijete je Leicestera i ovo mu je prvi transfer u životu. Ranije je bio na posudbama u MK Donsu, Barnsleyju i WBA.

Upisao je jedan nastup za Englesku 2020. godine, a 14 puta je igrao za mlađe selekcije i postigao šest golova. 

Za njegove usluge interes je pokazao ovog ljeta i West Ham United, no na kraju je Newcastle pobijedio u utrci i dobio ga na narednih pet godina.

Nije ovo prvi veliki transfer u Engleskoj danas, s obzirom na to da je Aston Villa ozvaničila transfer vrijedan 55 miliona eura.

Što se Barnesa tiče, on će za Newcastle United zvanični debi upisao upravo protiv Aston Ville 12. augusta u prvom kolu Premier lige i to pred domaćim navijačima.