NS BIH objavio važnu vijest pred utakmice 30. kola Premijer lige

savez
Sve utakmice koje će biti odigrane narednog vikenda u takmičenjima pod okriljem NS/FS BiH će početi minutom šutnje kako bi se odala počast žrtvama pucnjave koja se dogodila u školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

 

Potvrđeno je to iz NS BiH.

“NS/FS BiH izražava saučešće porodicama i prijateljima žrtava ovog tragičnog događaja koji se desio u Beogradu“, istakli su iz NS BiH.

U subotu i nedjelju igraju se susreti 30. kola Premijer lige naše zemlje.

Dva derbija igraju se u nedjelju, ali ništa manje neće biti uzbudljivo u subotu. Krenimo redom, s obzirom da je izvršeno i delegiranje za ovo kolo, što možete pogledati ovdje.

U subotu Zrinjski dočekuje Slobodu od 15 sati, a na centru će biti Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Dva sata kasnije Tuzla City dočekuje Slogu Doboj u jedinom meču bez TV prenosa, a na centru će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Pravdu na malom hercegovačkom derbiju između Širokog Brijega i Posušja dijelit će Mateo Musa iz Čitluka.

U nedjelju u derbiju donjeg dijela tabele igraju Igman i Leotar. Prošli meč ova dva tima donio je skandalozno suđenje uvijek problematičnog Miloša Gigovića u Trebinju. Završilo je 1:1 uz velike žalbe gostiju, a na centru je sada Irfan Peljto iz Sarajeva. Pomoćnici su Moamer Čaušević (Sarajevo) i Davor Maksimović (Doboj).

Od 19:30 sati dva velika derbija.

U Banja Luci igraju FK Borac i FK Sarajevo. Miloš Gigović iz Gradiške. je proteklog vikenda dijelio pravdu na meču FK Sarajevo – NK Široki Brijeg, a sada će ponovo suditi bordo timu. Pomoćnici su mu Mirza Demir iz Kaknja i Damir Lazić iz Brčkog.

U istom terminu  na Grbavici igraju FK Željezničar – FK Velež. Glavni sudija je Ermin Sivac iz Zenice, a pomoćnici su mu Arnel Novalić (Doboj Istok) i Senad Ibrišimbegović (Travnik).

Sivac je nedavno dijelio pravdu na meču FK Sarajevo i FK Tuzla City, uz mnogo bure poslije meča, te dvije velike greške.