NS BiH vratio Vladimira Bjelicu na zeleni teren

Bh. sudija Vladimir Bjelica delegiran je za glavnog arbitra prvog polufinalnog duela između Širokog Brijega i TOŠK-a, što će mu biti prvi meč na zelenom terenu nakon što je u derbi susretu 17. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Sarajeva napravio nekoliko velikih grešaka.

 

Dragan Banjac, predsjednik Komiteta za sudije i suđenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, u emisiji "BHT sport" nakon 17. kola konstatovao da je arbitar iz Istočnog Sarajeva napravio tri kardinalne greške u derbi susretu 17. kola Premijer lige BiH, dvije na štetu Zrinjskog i jednu na štetu Sarajeva.

Hronologija sudijskih lakrdija Vladimira Bjelice: Da li je ovo kraj ili još nismo vidjeli najgore?

Najprije je pogriješio kada je u 60. minuti dosudio penal za Sarajevo, potom i prilikom dosuđivanja kornera iz kojeg je Bordo tim postigao pogodak, te u 80. minuti kada je dosudio nepostojeći penal za Zrinjski koji je izazvao veliku pažnju bh. i reagionalne javnosti, prenosi klix.ba.

Bjelica je od tada bio "van pogona" što se tiče utakmica Premijer lige BiH, a delegiran je na nekoliko utakmica Premijer omladinske lige BiH i obavljao je funkciju 4. sudije na nekoliko utakmica najelitnijeg nogometnog takmičenja u BiH. 

On će tako biti glavni arbitar utakmice između Širokog Brijega i TOŠK-a, a pomoćnici na ovom susretu će mu biti Stefan Tešanović i Mouamer Čaušević, dok će četvrti sudija biti Slađan Došlo. Ako smo barem na trenutak pomislili da će greške iz meča između Zrinjskog i Sarajeva biti i posljednje koje je napravio, grdno smo se prevarili. 

Drugi meč između Sloge Gornje Crnjelovo i Sarajeva sudit će Ermin Sivac iz Zenice, a njegovi pomoćnici će biti Davor Beljo iz Mostara i Mirza Demir iz Kaknja. 

Prvi polufinalni susreti Kupa BiH igraju se u srijedu s početkom u 16:00 sati.