Nurkić i Durant sada će biti saigrači, nedugo nakon sukoba i provokacije bh. košarkaša (VIDEO)

košarka
Prelazak bosanskohercegovačkog košarkaša Jusufa Nurkića u Phoenix Sunse odmah je mnoge fanove košarke podsjetio na interesantan sukob s Kevinom Durantom, NBA zvijezdom s kojom će sada dijeliti svlačionicu.

 

 

Nurkić je večeras trejdovan u Phoenix Sunse iz Portland Trail Blazersa u sklopu megarazmjene igrača koja je zahvatila tri NBA ekipe.

Od važnijih potpisa u sklopu ovog megatrejda, Milwaukee je dobio Damiana Lillarda, dok su u Portland stigli Jrue Holiday i DeAndre Ayton. Nurkić je završio u Phoenixu zajedno s Graysonom Allenom, Nassirom Littleom i Keonom Johnsonom.

To znači da će Nurkić u vrlo snažnom sastavu Phoenixa dijeliti svlačionicu s Kevinom Durantom, starim "znancem" s kojim je imao sukob krajem prošle godine.

 

U duelu Portlanda i Brooklyna nakon jednog dosuđenog faula, Nurkić i Durant ušli su u verbalni sukob. Tokom prepirke Nurkić je poručio svom rivalu da je "mali", što je poruka kakvu vjerovatno nikada u karijeri Durant više nije dobio.

Ekipe su se sastale nekoliko dana kasnije, a tom prilikom bilo je evidentno da Durant nije mnogo zamjerio Nurkiću pošto su bili fer jedan prema drugome. Sada će biti saigrači i bit će zanimljivo vidjeti kakav će imati odnos u redovima Sunsa.

Foto: Screenshot

 

VIDEO