Nurkić i LeBron ostali u čudu nakon sulude odluke Westbrooka koja je prelomila utakmicu

košarka
Košarkaši Los Angeles Lakersa izgubili su sinoć i treću utakmicu ove sezone nakon prave drame koju je riješio Damian Lillard za pobjedu Portland Trail Blazersa rezultatom 106:104, a tome dosta mogu "zahvaliti" i Russellu Westbrooku.

 

Najgori igrač Lakersa u novoj sezoni je želio biti heroj svog tim pri rezultat 102:101 za Lakerse i 36 sekundi prije kraja utakmice, ali je postao tragičar.

Naime, Westbrook je odlučio šutirati čim je prešao polovinu protivnika, odnosno nakon samo pet-šest sekundi od početka napada.

Namjestio se na šut za dva poena, a bh. reprezentativac Jusuf Nurkić i njegovi saigrači nisu ni trudili da mu izađu na šut.

Westbrookovi saigrači su za to vrijeme sami kao duhovi čekali dodavanje, a reakcija LeBrona Jamesa na užasan potez njegov timskog kolege najbolje opisuje situaciju koja je Lakerse vjerovatno koštala pobjede.

I Nurkić je gestikulacijom rukom nakon što su Blazersi osvojili loptu pokazao čuđenjem ovim potezom zvijezde Lakersa.

Inače, Lillard je bio fantastičan u redovima Blazersa sa čak 41 ubačenim poenom, a podršku je imao u Grantu koji je dodao 16. Nurkić nije imao svoju šutersku noć, ali je vrlo dobro odigrao rolu u odbrani. Na parketu je proveo tačno pola sata i za to vrijeme je postigao šest poena. Međutim, dominirao je pod koševima skupivši 13 skokova, a svemu je dodao i četiri asistencije. James je bio najbolji kod Lakersa s 31 poenom dok je Davis ostvario double-double s 22 poena i 10 skokova.