Nurkić podržao Okura i ismijao Kanterovu izjavu da je najbolji turski košarkaš ikada

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić i legenda turske košarke Mehmet Okur ismijali su preko društvene mreže Twitter centra New Yorka Enesa Kantera koji tvrdi da je najbolji turski košarkaš u historiji.

Kanter je ovu izjavu dao nakon što je "NBA Europe" na svom Instagram profilu postavio fotografiju turskih igrača koji nastupaju u najjačoj ligi svijeta, ali na njoj nije bilo Kantera koji je burnu reagovao.

On je rekao kako se te stvari rade namjerno zbog njegovog sukoba s turskim predsjednikom, ali su se s ovog profila jako brzo izvinili i postavili su novu fotografiju na kojoj se nalazio i Kanter.

U međuvremenu, dok je nova fotografija postavljena, Kanter je izajvio da je najbolji turski košarkaš u historiji, što je izazvalo puno polemike preko društvenih mreža. Jedan od onih koji je ismijao ovu izjavu je i Mehmet Okur koji je prvi turski igrač koji je osvojio NBA prsten kao član Pistonsa. 

Image

"Ovo je jako smiješno", napisao je Okur na svom Twitter profilu, a njegov Tweet na svoj profil proslijedio je i Jusuf Nurkić koji također smatra da je Kanter pretjerao s ovom izjavom.