O Nurkićevom potezu se priča u NBA ligi: Odličan taktički potez ili ponižavanje rivala?

.
Dio korisnika na društvenim mrežama tvrdi da je Nurkić dao iskazao nepoštovanje prema Dejvisu, drugi hvale našeg košarkaša, jer je dobro procijenio i taktički sjajno postupio

 

Košarkaši Portland Trejl Blejzera našeg Jusufa Nurkića pobijedili su Los Anđeles Lejkerse u jednoj neizvjesnoj utakmici sa 106:104. Bh. reprezentativac je susret završio kao drugi najbolji skakač sa 12 skokova, a dodao je i šest poena (3/6 šutirao iz igre). 

No, dospio je u centar pažnje zbog jednog nesvakidašnjeg poteza. Naime, Entoni Dejvis (Anthony Davis) je bio usamljen sa strane na šutu za tri. Kada je lopta došla do njega, Nurkić ga nije pokušao omesti, već je nezainteresovano okrenuo leđa i pustio ga da šutira. 

Dejvis koji i nije poznat kao dobar šuter za tri poena je jako loše šutira, te pogodio samo ćošak table. O potezu "Bosanske zvijeri" se piše na društvenim mrežama. Dok jedni tvrde da je Nurkić dao iskazao nepoštovanje prema Dejvisu, drugi hvale našeg košarkaša, jer je dobro procijenio i taktički sjajno postupio.

Pogledajte situaciju sa sinoćnje utakmice.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

FOTO: TWITTER