Obamejang poručio kako se više ne osjeća sigurno u vlastitom domu

.
Gabonski fudbaler razmišlja o odlasku iz Barcelone

 

Fudbaler Barcelone Pjer Emerik Obamejang (Pierre-Emerick Aubameyang) oglasio se prvi put nakon 'nasilne' provale u njegovom domu u Kasteldefelsu, poručivši kako se "više ne osjeća sigurno u vlastitom domu" i kako razmišlja o odlasku iz Barcelone.

Porodična kuća Pjera Emerika Obamejanga opljačkana je u nedjelju, a napadač Barcelone je tokom pljačke dobio udarac željeznom šipkom po bradi, dok je njegova supruga dobila udarac u glavu.

Obamejanga je navodno napala grupa od četiri muškarca prijeteći mu vatrenim oružjem, a kriminalci su iz sefa odnijeli nakit.

Banda je već ranije pokušala provaliti u Obamejangovu kuću dok je bio u Sjedinjenim Državama na Barceloninoj predsezonskoj turneji. Tada su bezuspješno pokušali ući u kuću no u tome ih je spriječio alarm. Ovom prilikom, međutim, alarm je bio isključen jer su Obamejang i njegova porodica bili kod kuće.

Reprezentativac Gabona se na društvenim mrežama obrušio na 'nasilne kukavice' koje su izvele zastrašujuću pljačku u njegovoj porodičnoj kući. Napadač Barcelone je potvrdio kako mu je stradala čeljust nakon što je udaren željeznom šipkom po bradi.

- Hej ljudi, hvala puno na svim porukama. U nedjelju navečer neke nasilne kukavice upale su u našu kuću i prijetile mojoj porodici i djeci, samo kako bi ukrale neke stvari. Povrijedili su mi čeljust, ali brzo ću se oporaviti, a hvala Bogu niko drugi nije fizički povrijeđen. Osjećaj da više nismo sigurni u vlastitom domu teško je razumjeti i opisati, ali kao porodica ćemo to prebroditi i biti jači nego ikada - napisao je.

Foto: Twitter