Obilježen 78. rođendan NK Čelik - Zeničani se nadaju da će 80. dočekati u Premijer ligi

nk celik
U Zenici je danas na fantastičan način obilježen 78. rođendan NK Čelik, šest dana nakon što je ovaj klub ostvario plasman u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Nogometni klub Čelik jedan je od najvećih simbola Zenice, te jedan od najpoznatijih bh. nogometnih klubova, čija je tradicija poznata u Evropi, ali i svijetu.

Dolaskom nove Uprave kluba s Bilinog polja prije tri godine počelo je obilježavanje rođendana kluba, kako to i dolikuje jednom nogometnom gigantu.

Proslava rođendana koji je zvanično danas 16. juna kada je i osnovan NK Čelik 1945.godine počela je sa svečanim defileom odnosno šetnjom omladinaca Čelika (pjetlići, predpioniri, pioniri, kadeti, juniori) od stadiona Bilino polje do robne kuće Bosna, gdje su ih dočekali najvatreniji navijači „Robijaši“, koji su uz bakljadu i pjesmu zajedno sa omladincima i njihovim roditeljima obilježili današnji 78.rođendan kluba s Bilinog polja.

Nakon toga slavlje se preselilo u restoran Tapas, gdje je organizovan koncert za sve ljubitelje crno-crvene boje, koji su se opustili za rođendan kluba, ali i kraj jedne veoma uspješne sezone za zenički tim, koji će naredne sezone igrati u 1.ligi FBiH.

Zaista rukovodstvo Čelika ništa ne prepušta slučaju, a organiziranje proslave rođendana je svakako bitan segment u oporavku NK Čelik, vraćanju na normalni kolosijek, te se svi nadaju da će 80. rođendan kluba Čelik dočekati u Premijer ligi BiH.

Podsjetimo, NK Čelik je prije šest dana pred oko 10.000 ljudi ugostio Klis na Bilinom polju i u fantastičnoj atmosferi izborio plasman u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon 1:1 u prvoj utakmici, ekipa Čelika nošena nevjerovatnom podrškom s tribina Bilinog polja jednostavno nije mogla ne pobijediti utakmicu i plasirati se u viši rang.

Rezultat je bio 3:0, te je tako s ukupnih 4:1 Čelik uz Gornji Rahić obezbijedio plasman u Prvu ligu FBiH, a vidjet ćemo kada će se Zeničani vratiti u Premijer ligu Bosne i Hercegovine koja jednostavno nije ista bez njih. 

Foto: Facebook NK Čelik Zenica