Objavljena lista napadača koje želi Barcelona

Urugvajska zvijezda je prošlog mjeseca napunio 32 godine i navodno je Barca odlučila da ga proda tokom ljeta.

Ipak, ako ga odluče ostaviti na Nou Campu, iskusni napadač će se suočiti sa konkurencijom, jer Barcelona planira napad pojačati u ljetnom prelaznom roku.

Mundo Deportivo je objavio imena petorice napadača koji su na listi katalonskog velikana, a na njoj je prvi fudbaler Celte Maxi Gomez.

Ovaj 22-godišnjak igra odlično u dresu tima iz Viga. Ove sezone je upisao devet golova i pet asistencija, a njegova cijena je 50 miliona eura.

Ipak, još uvijek nije poznato je li rukovodstvo ovog tima spremno da izdvoji toliku sumu za Gomeza. Još uvijek razmišljaju, ali će konačnu odluku donijeti jako brzo.

Pored Gomeza, koji je dakle glavni kandidat da obuče dres Barce, spominju se još četiri poznata lice. Među njima je i fantastični dvojac iz Lillea Nicolas Pepe i Rafael Leao.

Radi se o dvojici zaista sjajnih igrača koji su svojim igrama u francuskom klubu privukli veliku pažnju, a svakako i Lille ima želju da ih što bolje proda, možda čak i skuplje nego što bi Celta Gomeza.

Na listi želja je i portugalski napadač Andre Silva, koji trenutno nosi dres Seville, a tu je i srbijanski napadač iz redova Eintrachta Luka Jović, kako prenosi sportsport.ba. 

Za 21-godišnjeg momka iz Bijeljine također vlada veliki interes. Pored Barce spominju se Real i Bayern, a i njegova cijena je trenutno oko 50 miliona eura.

Barca će međutim nekoga morati da dovede, jer očigledno je da Suarez više nije onaj od prije nekoliko godina.