Očajna odbrana Liverpoola uništila sjajan dan Mohameda Salaha, Redsi na kraju jedva do boda

.
Dan remija u Premiershipu

 

Brighton i Liverpool remizirali su danas u sjajnom meču osmog kola engleskog Premiershipa na kojem smo vidjeli čak četiri gola.

Brighton je nešto bolje otvorio današnju utakmicu, a u 20. minuti vidjeli smo nevjerovatnu situaciji. Van Dijk poklanja loptu Adingri koji šutira s 25 metara i pogađa za 1:0, te koristi to što je Alisson bio očajno postavljen u toj situaciji.

Međutim, Liverpool je čini se proigrao tek nakon primljenog gola i do kraja prvog poluvremena gosti s Anfielda su došli do potpunog preokreta.

U centru pažnje bio je fenomenalni Mohamed Salah koji je u 40. minuti uspio da poravna na 1:1 kada ga je sjajno uposlio Darwin Nunez.

Samo četiri minute kasnije penal za Redse. U kaznenom prostoru oboren je Szoboszlai, a sudija je pokazao na bijelu tačke nakon čega je Salah pogodio za 2:1 i totalni preokret Liverpoola.

U drugom poluvremenu Brighton je krenuo po izjednačenje. Bilo je nekoliko dobrih šansi s obje strane na otvaranju drugog dijela, ali se rezultat nije mijenjao.

No, u finišu meča domaći su poravnali na 2:2. March je centrirao iz prekida, a očajnu reakciju defanzivaca Liverpoola koristi Dunk koji pogađa mrežu Alissona za 2:2 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Samo nekoliko minuta kasnije Brighton je mogao i do preokreta, no Joao Pedro je promašio nevjerovatnu šansu jer je sa pet metara uspio da šutira preko gola gostiju.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 2:2.

Isti rezultat bio je i u Londonu gdje su se sastali West Ham i Newcastle. Domaći su poveli sa 1:0 golom Souceka, ali je Newcastle početkom drugog dijela preokrenuo.

U centru pažnje našao se sjajni Isak koji je u svega pet minuta zabio dva gola i preokrenuo na 2:1. No, West Ham je uspio izbjeći poraz jer je Kudus u 89. minuti zabio gol za konačnih 2:2.

U istom terminu igrali su Wolverhampton i Aston Villa, te je i tamo bilo neriješeno. Wolvesi su poveli golom Hwanga u 53. minuti, ali samo dvije minute kasnije Torres pogađa za 1:1 što je bio i konačan rezultat utakmice.