Očajni United troši bogatstvo na novog napadača, a to može značiti samo jedno

united

Manchester United u novoj sezoni nastavio je po starom.

Tim s Old Trafforda nastavlja da se bruka i u prva dva kola engleskog Premiershipa upisao je dva poraza uz gol razliku 1:6 i po prvi put nakon 30 godina nalazi se na dnu tabele.

U trećem kolu u goste im dolazi Liverpool i teško da i tu mogu očekivati neki spektakularan rezultat uzimajući u obzir igre kakve prikazuju.

Ipak, čelnici Manchester Uniteda žele napraviti neke stvari i pokušati do kraja prijelaznog roka dovesti neke igrače kako bi osvježili tim.

Kao i Adrien Rabiot, fudbaler Juventusa koji je blizu potpisa, ekipa s Old Trafforda je u poodmaklim pregovorima s iznenađujućim imenom.

Matheus Cunha, Brazilac iz Atletico Madrida, izbor je Britanaca za poziciju napadača nakon problema na početku ove sezone, a s obzirom na neizvjesnu situaciju Cristiana Ronalda, prenosi talksport.

Iznos transfera je pravo bogatstvo, a Crveni đavoli spremni su platiti 50 miliona eura.

Ovaj 23-godišnji Južnoamerikanac u Evropu je stigao sa samo 18 godina, u švicarski Sion, a nakon samo jedne sezone uzeo ga je RB Leipzig, za 15 miliona eura.

Ovdje nije dugo izdržao, a 2020. godine prodan je u berlinsku Herthu, za 18 miliona eura. U glavnom gradu Njemačke znatno je napredovao, a Atletico Madrid ga je kupio za 26 miliona eura u ljeto 2021. godine.

Nakon jedne sezone u Wanda Metropolitanu, Cunha je upisao 37 nastupa, u kojima je pridonio s 14 golova.

Naravno, dolazak novog napadača na Old Trafford tamošnji mediji ocjenjuju kao indikaciju da Cristiano Ronaldo definitivno napušta klub.