Od ovoga ne može sramotnije: Navijači napali oboljelog dječaka (8), spalili su mu dres

dječak
Iz francuske Lige 1 proteklog vikenda stigla je najsramotnija scena godinama unazad jer su navijači Ajaccioa napali osmogodišnjeg dječaka koji boluje od tumora na mozgu.

 

Gnusni događaji obilježili su protekli vikend francuske Lige 1 kada je spuštena zavjesa za sezonu. U utakmici Ajaccioa i Marseillea, koja je odigrana na Korzici, napadnut je osmogodišnji navijač Marseillea koji se bori protiv opake bolesti.

Kenzo (8) bio je u pratnji svog oca kada su na njih nasrnuli navijači Ajaccioa u grupi od 15 ljudi. Prvo su razdvojili dječaka i oca, a onda su osmogodišnjaku strgnuli dres Marseillea i zapalili ga pred njim.

Njegov otac dobio je nekoliko udaraca, dok se dječak izvukao s ogrebotinama na licu, ali je i potpuno šokiran. Na svu sreću, posljednje vijesti iz Francuske navode da je Kenzo ovoga jutra mnogo bolje.

Informaciju je potvrdio korzikanski klub Ajaccio, čiji su navijači napravili ovaj sramotan čin.

"San se brzo pretvorio u noćnu moru kada su Kenzo i njegovi roditelji, koji su stigli u obilježjima Marseillea, bili napadnuti od strane pojedinaca. Osiguranje kluba u stanju uzbune pomoglo je zbrinuti dječaka dovesti ga do svlačionice kako bi upoznao igrače Marseillea", saopćeno je iz Ajaccioa.

Klub se u potpunosti ogradio od sramotnog djela navijača Ajaccioa te je poručio da će učiniti sve kako bi sankcionisao počinioce.

"Ove osobe ni na koji način ne predstavljaju vrijednosti našeg kluba i našeg otoka. Čak ni najekstremnija glupost ne može opravdati ovakvo ponašanje. Klub najoštrije osuđuje ova neopisiva djela. Ajaccio će u potpunosti rasvijetliti ove sramotne radnje. Čim naše službe identificiraju pojedince, podnijet ćemo prijavu protiv njih. AC Ajaccio je solidaran s malenim Kenzom i njegovim roditeljima", dodaje se u saopćenju.

Kenzova majka Amandine izjavila je za francusku publikaciju Corse-Martin da su navijači upali u ložu u kojoj je bila porodica te da su njenog sina gurnuli pa je glavom udario u ogradu.

Foto: Twitter

 

FOTO

VIDEO