Odbijena milionska ponuda za Sarića!

Reprezentativac BiH iz Suvona Elvis Sarić prekjučer je iz Sarajeva, preko Istanbula, otputovao u Južnu Koreju, gdje će 1. marta početi nova sezona. Južnokorejsko prvenstvo se igra u toku jedne godine od marta do decembra.

– Nakon odrađenih klupskih priprema u Antaliji dobio sam dva slobodna dana, te sam skoknuo do Sarajeva da vidim djevojku i sestru – rekao je u razgovoru Sarić, bivši igrač Sarajeva i tuzlanske Slobode koji je do kraja prošle sedmice bio na listi želja, kako saznajemo, „jedne respektabilne ekipe iz istočne Evrope, koja svake godine igra u evropskim kupovima“.

Suvon je čak dobio i konkretnu ponudu za otkup njegovog ugovora u visini od 850.000 eura (oko 1,7 miliona KM), ali je nije prihvatio. O Sarićevim uvjetima transfera se nije stiglo ni razgovarati.

– Ne želim da razgovaram više o tome, jer transfer nije i neće biti realiziran, bar u ovom, zimskom prijelaznom roku – kratko kaže Sarić.

Međutim, nakon insistiranja da saznamo informaciju više, naš reprezentativac je dodao i ovo:

– Jednostavno, moj klub je zauzeo takav stav. Ne, nisu tražili više novca, odnosno odredili neku svoju cijenu odštete, nego su na spomenutu ponudu odgovorili da trenutno nisam na prodaju – otkriva naš reprezentativac iz Suvona.

Sarić je, podsjetimo, iz Sarajeva transferiran u Suvon prošlog ljeta kao slobodan igrač, a sa sadašnjim klubom je pod ugovorom još dvije i po godine.

Suvon im se zahvalio na ponudi i to je to – dodaje Sarić.

Za razliku od prošle sezone, u kojoj je Suvon igrao polufinale Lige prvaka Azije, te plej-of za prvaka Južne Koreje, Sarićev tim u novu takmičarsku godinu ulazi oslabljen.

– Malo smo lošiji nego prošle godine, jer čelnici kluba nisu doveli adekvatne Korejce, a neke su pustili, prodali. Jednostavno, nisu htjeli dati nešto pretjerano novca za domaće igrače, tako da su doveli nešto lošije fudbalere. Otišlo nam je sedam-osam iskusnijih igrača, ali znate kako je to u fudbalu, nikad se ne zna kada može eksplodirati neko od tih mlađih igrača. Može biti gore, ali i bolje – komentira Sarić.

Veća odgovornost

Naš državni tim uskoro, u martu, počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020, a kako nam je potvrdio Sarić, svi naši reprezentativci jedva čekaju novo okupljanje.

– Sad imamo još veću odgovornost, da ne kažem cilj, koji je od početka plasman na Euro 2020. Maksimalno ćemo se spremiti, kao i uvijek do sada, te nastojati da u predstojeće dvije utakmice sa Armenijom i Grčkom ostvarimo najbolji mogući rezultat. Inače, neko će na prvi pogled reći da je naša grupa lagana, ali realno, ona nije ni blizu toga. Italijani su, ipak, velesila, a dobro znamo kako je igrati s Grčkom. Sve naše reprezentativne utakmice sa njima su bile i na „nož“ i neizvjesne. I sada očekujem takve utakmice, bez ikakve razlike – konstatira Sarić za avaz.ba.