Odbio igrati za Zmajeve: Slovenija je moja država, tu imam sve

Dino Hotić je odlučio igrati za Bosnu i Hercegovinu umjesto Slovenije, gdje je prošao omladinske selekcije, a slovenske medije interesovalo je da li je Jasmin Kurtić, fudbaler SPAL-a, nekada imao dilemu za koga nastupati.

U intervjuu za Siol.net, Kurtić je otkrio da je dobio poziv iz BiH prije sedam godina i otkrio je zbog čega je odbio nastupati za Zmajeve, piše Radio Sarajevo. 

“Prije sedam godina dobio sam poziv Slaviše Stojanovića. Prvo me je on nazvao, a sedam dana poslije dobio sam poziv iz BiH, gdje su me željeli u reprezentaciji. Nije bilo ništa, jer sam odmah rekao da sam odlučio igrati za Sloveniju. To bih učinio i prije nego sam dobio poziv Stojanovića”, rekao je Kurtić, dodavši:

“Slovenija je moja država. Svakoga poštujem, ali… Ja imam sve u Sloveniji. Imam prijatelje, ljude koji su mi dali hljeb. Slovenija mi je dala hljeb i krov nad glavom. To su stvari koje morate poštovati. Doista sam se lako odlučio. Nije bilo sumnje da će biti drugačije. Rekao sam ne reprezentaciji BiH i prihvatio poziv Slovenije, te pozdravio BiH”.

Kurtić već i ma 53 nastupa za Sloveniju. Prije osam godina iz Gorice je prešao u Palermo, a posljednjih godina nastupao je za brojne italijanske klubove poput Varesea Sassuola, Torina, Fiorentine, Atalante i SPAL-a.