Odbojkašici se javio pacijent psihijatrijske bolnice, zbog njegovih riječi dugo neće mirno zaspati

.
Policija je brzo reagovala

 

Jedna nevjerovatna priča šokirala je tursku odbojkašku zajednicu, nakon što je turska odbojkašica Hande Baladin prijavila da joj od izvjesnog internet korisnika Mustafe N. dolaze prijeteće poruke.

25-godišnja Hande Baladin koja već godinama igra u turskoj odbojkaškoj ligi, kao i za reprezentaciju svoje zemlje, suočila se sa ozbiljnim prijetnjama od strane jednog muškarca kojeg je prijavila policiji.

Izvjesni Mustafa N. joj je obećao da će je pronaći, a potom zaliti njeno lice kiselinom kada se sretnu. Policija ga je, srećom, ubrzo pronašla. Ispostavilo se da je riječ o pacijentu psihijatrijske bolnice.

Prema tvrdnjama operativaca, ova osoba redovno je slala prijeteće poruke sljedećeg sadržaja: “Naći ću ti auto, pratit ću te. Kod kuće, na putu, bilo gdje. Ali ja ću te pronaći i baciti ti kiselinu u lice." Muškarac je trenutno uhapšen i već je dao prvi iskaz.

Istovremeno se pokušava opravdati i uvjerava da djevojci zaista nije želio nauditi. Njegove tvrdnje zapravo se ne odnose na samu Baladin, već na činjenicu da je djevojka sudjelovala u reklami za energetska pića.

“Vidio sam Hande i zaključio da je ona zaštitno lice te kompanije. Stoga sam je pokušao kontaktirati i uvjeriti je da odustane od ovog projekta. Glavno mi je bilo ne vidjeti te dosadne transparente. U procesu komunikacije počeo sam osjećati emotivnu povezanost s djevojkom, ali nisam imao pojma da joj nanesem bilo kakvo stvarno zlo”, rekao je osumnjičeni.

Kako bi tačno reklamiranje energetskih pića moglo pogoditi čovjeka? Možda zagovara pravilnu prehranu, pokušavajući upozoriti na opasnosti energetskih pića? Zahtijeva njihovu zabranu, govori o posljedicama konzumiranja takve hrane? Ne!

Na sama pića nema zamjerke. Rizik vidi u banerima na koje je naišao na telefonu dok je surfao internetom. U pojašnjenju policiji izravno kaže da su ga uzbudile same reklame.

"Oglasi brendova energetskih pića pojavljuju se u mojim aplikacijama od početka 2022. Nisam ih prije vidio. Naravno, ova me situacija uznemirila, jer sam mislio da će moji podaci biti ukradeni ako kliknem na reklamne linkove“, objasnio je razlog svoje zabrinutosti.

Prema turskim medijima, muškarac je bio na posebnom računu u bolnici za mentalne i neurološke bolesti i prethodno je dobio odgovarajuće liječenje.

Odnosno, banalni psihopat je gnjavio djevojku, a također je prijeteća pisma slao i upravi kluba i predstavnicima energetskog brenda.

U svakom slučaju, sada je istanbulska policija preuzela slučaj, a muškarac je priveden, pa je Baladin najbolje da ovu priču zaboravi kao ružan san i nastavi dalje.

Hande se ne može nazvati glavnom zvijezdom turske ženske odbojke. No svakako je jedna od istaknutih figura reprezentacije i državnog prvenstva.