Odigrana najkraća utakmica na svijetu, nadmašen rekord Reala iz sezone 2004/05

.
Trajalo je pet sekundi

 

Jedna čudna situacija viđena je u Nizozemskoj tokom susreta petoligaša De Schuttersa i TPO-a.

Iako nogometne utakmice traju 90 minuta plus višeminutna nadoknada, igrači De Schuttersa i TPO-a na terenu su proveli pet sekundi, što je i novi svjetski rekord, koji će biti potvrđen onda kada se potvrdi rezultat meča i konačna odluka Nogometnog saveza Nizozemske.

Gost je na ovaj meč došao sa sedmoricom nogometaša, uključujući trenera Tijsa van Bragta, koji je ovaj put bio u ulozi nogometaša. Upravo je on u petoj sekundi "zadobio povredu", pa je sudija označio kraj jer poznato je da na terenu jedna ekipa mora da ima najmanje sedam igrača za odigravanje meča.

"Ne razumijem zašto ovo radite kao klub. Mogli ste jednostavno ne doći i dobiti kaznu. Ovako ste prevarili nas i naše navijače", rekao je vidno razočarani trener De Schuttersa Johan Sulkers.

 

"Naravno da razumijem frustraciju De Schutrersa, ali mi smo samo mali klub, moramo se oslanjati uglavnom na volontere. Onda zaista ne možemo sebi priuštiti takvu kaznu", odgovor je gostujućeg trenera-igrača Van Bragta.

On je kazao da je iz nužde ušao da zaigra kao sedmi igrač, ali tvrdi da je dobio nezgodan udarac zbog kojeg je morao napustiti igru jer "nisam više tako mlad, moje tijelo to ne može izdržati".

"To je nesportsko ponašanje, nepoštovanje. Sramota za amaterski nogomet. Nikada ranije nisam vidio ništa slično, a već sam neko vrijeme u nogometu", rekao je Johan Sulkers, predstavnik nizozemskog saveza.

Postoji mogućnost da će utakmica biti ozvaničena rezultatom 0:0, a to bi ujedno bila i "najkraća nogometna utakmica u povijesti".

Do sada je rekord držao meč Real Madrid - Real Sociedad u sezoni 2004/05, a koji je trajao osam minuta, što je daleko više od meča nizozemskih amatera.