Tuzlaci i Zeničani odlučuju o tituli

Lider s Koševa je trećim uzastopnim domaćim kiksom (Krupa 0:0, Zrinjski 0:1, Široki Brijeg 0:0) vratio u borbu za titulu drugoplasirani Zrinjski, koji sedam kola prije kraja sezone ima samo minus četiri boda.

A ne tako davno, 9. marta, nakon 22. kola i završetka drugog od tri prvenstvena kruga, bordo tim imao je prednost od velikih 11 bodova.

Ujednačen raspored

Sarajevo i Zrinjski do kraja sezone imaju po četiri gostovanja i tri domaća duela, s tim što lider bh. elite ima četiri boda više i bolji međusobni skor.

Klub s Koševa do kraja sezone gostuje Slobodi (subota), Radniku (27. april), Tuzla Cityju (11. maj) i GOŠK-u (25. maj), a dočekuje Mladost Doboj Kakanj (24. april), Čelik (4. maj) i Zvijezdu 09 (18. maj), prenosi Avaz.ba.

S druge strane, Zrinjski prvo gostuje Širokom Brijegu (subota), Mladosti Doboj Kakanj (27. april), Čeliku (11. maj) i Zvijezdi 09 (25. maj), dok Pod Bijeli brijeg dolaze Sloboda (24. april), Radnik (4. maj) i Tuzla City (18. maj).

Iz rasporeda se vidi da bi o osvajaču titule mogli odlučivati dva premijerligaša iz Tuzle te zenički Čelik. Kapiten ekipe s Bilinog polja Anel Dedić rekao je da će njegova ekipa u svakoj utakmici ići samo na pobjedu.

"- Mi smo i dalje u borbi za Evropu i sigurno je da ćemo se do kraja boriti za mjesto na tabeli koje nas vodi do međunarodne scene. U svim preostalim utakmicama do kraja prvenstva tražit ćemo nove pobjede i bodove. Za nas je manje bitno ko će biti prvak, jer mi imamo svoj cilj, to je Evropa" - rekao je Dedić.

Nema kalkulacija

U redovima Slobode poručili su da neće kalkulirati.

"- Do posljednjeg kola neće se znati ko je prvak. Sigurno je da ćemo se i mi pitati nešto. Bit će to atraktivne utakmice i dodatni motiv za sve nas. Nadam se da ćemo duele protiv Sarajeva i Zrinjskog odigrati veoma dobro i izvući što bolji rezultat.

Sloboda će sve svoje utakmice igrati fer i pošteno do kraja, kao što uvijek igra" – jasan je bio Perica Ivetić, kapiten tima s Tušnja.

 Varešanović: Gledamo samo sebe 

"- Mene ostale ekipe ne zanimaju! Bio bih najsretniji kad bismo pobijedili u svih sedam utakmica do kraja. Još nismo osigurali opstanak. Tri posljednja kola su nam Sarajevo, Zrinjski i Željo.

Nadamo se da ćemo do tada osigurati opstanak. Bit ćemo maksimalno ozbiljni i ići na pobjede. Igramo do kraja, gledamo samo sebe "– kategoričan je Mirza Varešanović, šef stručnog štaba Tuzla Cityja.

 Četvrti put 

Sarajevo samo tri puta u klupskoj historiji u tri ligaška meča zaredom na svom terenu nije postiglo gol.

"- Prvi put u proljeće 1963. godine, drugi put u sezoni 1969/1970, a treći put u proljeće 1971. - podsjeća Semir Zilić, autor knjige “Bordo vremeplov.""