Odluka štaba: Navijači se vraćaju na stadione u Hrvatskoj

igraci
Nacionalni štab civilne zaštite Hrvatske objavio je danas da se od 15. juna ukida mjera zabrane održavanja sportskih događaja pred publikom.

 

Štab je objavio da je i dalje potreban oprez pa će HZJZ izraditi preporuke prema kojima će navijači moći gledati utakmice, prenosi Index.hr.

To znači da će se 29. kolo HNL-a, koje se igra 16. i 17. juna napokon igrati pred gledateljima, a za očekivati je da će se mjere dodatno popuštati kako prvenstvo bude odmicalo.

No Hajduk će još jednu utakmicu morati igrati pred praznim Poljudom jer mu je susret s Varaždinom 16. juna druga od dvije utakmice kazne igranja pred praznim tribinama zbog pirotehnike na derbiju s Dinamom.

Ostaje pitanje gdje ili u kakvim uslovima će Dinamo igrati svoj susret sa Slavenom. Naime, nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka maksimirski stadion dobio je žutu naljepnicu "privremeno neuporabljivo" i još se ne zna gdje će Dinamo igrati utakmice do kraja prvenstva.

Ocijene li statičari da se Maksimir i dalje ne može koristiti, najlogičnije rješenje je Kranjčevićeva. No i to je problematično jer je Dinamo 12. jula domaćin Hajduku, a organizacija tako rizične utakmice u Kranjčevićevoj gotovo je nemoguća.