Odluka UEFA-e o finalu Lige prvaka izazvala dosta polemika u Madridu

Iako finalisti Lige prvaka još uvijek nisu poznati dosta polemika u Madridu je izazvala odluka UEFA o samoj organizaciji finalnog susreta na stadionu Wanda Metropolitano.

UEFA je objavila oglas u kojem traži 200 plesača koji bi učestvovali u ceremoniji prije početka meča, javlja SportSport.ba.

Odluka je kontroverzna sama po sebi jer je krovna evropska organizacija zatražila da će kandidati morati volontirati, odnosno da im neće biti plaćeno za njihov nastup.

U oglasu je jasno navedeno da se traži 200 volontera plesača, sportista i studenata scenskih umjetnosti kako bi mogli učestvovati na probi 15. maja te da 1. juna kada se igra finale zajedno nastupe sa prestižnim međunarodnim pjevačima.

Image

Asocijacija profesionalnih plesača grada Madrida je ubrzo kritkovala UEFA-u. U saopštenju je između ostalog navedeno da je ova odluka napada na dignitet i prava izvođača.

Iz asocijacije su naveli da odluka predstavlja i uvredu koja narušava dostojanstvo radnika te pokušaj prevare španskog Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Inače, prvi finalista bit će poznat večeras nakon što na Anfield Roadu svoj revanš susret odigraju Liverpool i Barcelona. U drugom polufinalnom duelu u srijedu će se sastati Ajax i Tottenham.

Nakon prvih duela u prednosti su španski i holandski tim. Blaugrana je na Nou Campu slavila s 3:0, dok će Kopljanici na svojoj Amsterdam Areni braniti 1:0 iz Londona.