Određena službena lica 26. kola Premijer lige BiH: Po šest sudija u Sarajevu i Mostaru

Pred nama je 26. kolo BH Telecom Premijer lige BiH. Ostalo je, dakle, još osam mečeva do kraja sezone pa ulazi u onaj najzanimljiviji dio gdje ćemo gledati borbu za titulu, Evropu, ali i opstanak.

Ovog vikenda na programu su dva derbija. U subotu će od 16:30 ekipa Zrinjskoj ugostiti Željezničar. Oba tima su pod imperativom pobjeda, a pravdu u ovom meču dijelit će Ermin Sivac iz Zenice. Njegovi pomoćnici će biti Damir Lazić, Goran Dujak, Frano Jelić i Sabrija Topalović dok će uloga četvrtog sudije pripasti Goranu Paradžiku.

Drugi derbi na programu je u nedjelju. Na Koševu će snage odmjeriti Sarajevo i Široki Brijeg od kojih nijedan tim nema pravo na kiks ukoliko žele titulu, odnosno Evropu. Glavni sudac na ovom meču bit će Dragan Petrović, a asistirat će mu Senad Ibrišimbegović, Sreten Udovičić, Elvis Mujić i Ilija Živković. Četvrti sudija je Miloš Gigović, pišu Sportske.ba.

Vladimir Bjelica će suditi meč između Krupe i Čelika. Na centru u Tuzli bit će Admir Šehović koji će dijeliti pravdu između Tuzla Cityja i Radnika. Utakmicu Zvijezda 09-Mladost DK sudit će Luka Bilbija, a GOŠK-Sloboda Admir Musić.

Image