Oglasio se Amer Gojak: Ne znam je li teže bilo navijačima, meni ili saigračima

Amer Gojak, reprezentativac Bosne i Hercegovine te fudbaler Dinama, nakon dugo vremena reprezentativnu pauzu proveo je na Maksimiru. Oporavlja se od povrede i hvata zalet za sadržajnu završnicu polusezone.

"Gotovo da sam potpuno sanirao povredu. Počinjem trenirati s ekipom i ubrzo sam na raspolaganju za utakmice. Žao mi je što se to dogodilo, ali na neke stvari čovjek ne može utjecati" - rekao je Gojak te priznao da mu nije bilo lahko gledati na televiziji reprezentaciju BiH u zadnjim kvalifikacijskim izazovima, prenosi Oslobođenje.ba.

"Ne znam jei teže bilo mojim saigračima na terenu, navijačima ili meni pred televizorom. Žao mi je rezultata, ali ako smo uzeli ove utakmice do kraja kvalifikacija kao pripremu za ono što nas čeka na proljeće u Ligi nacija gdje imamo lijepu priliku plasirati se na Euro, onda moramo izvući pouke i pripremiti se", istakao je Gojak.

Ipak, bez obzira na povrede, Gojak je kazao da bi se uskoro mogao opet na terenu.

"Nadam se da će to biti vrlo brzo. Fizički se osjećam dobro, povreda je stvar prošlosti i mislim da mi neće trebati dugo da uhvatim kontinuitet mojih suigrača", kazao je Gojak.