Oglasio se Ronaldo nakon ispadanja sa Mundijala: San je bio lijep dok je trajao, borio sam se

.

Osvojiti Svjetsko prvenstvo za Portugal bio je najveći i najambiciozniji san u mojoj karijeri, napisao je Ronaldo

Kristijano Ronaldo nije uspio sa reprezentacijom Portugala da osvoji Svjetsko prvenstvo.

Jučer su rezultatom 1:0 izgubili od Maroka.

Ronaldo je ušao tek u 51. minuti, ali to nije bilo dovoljno. Sve oči javnosti bile su usmjerene ka njemu, a sada se oglasio na Instagramu.

- Osvojiti Svjetsko prvenstvo za Portugal bio je najveći i najambiciozniji san u mojoj karijeri. Na sreću, osvojio sam mnoge titule međunarodne dimenzije, uključujući i za Portugal, ali stavljanje imena naše zemlje na najviši nivo na svijetu bio je moj najveći san.

Borio sam se za to. Borio sam se za ovaj san. U 5 nastupa koje sam postigao na Svjetskim prvenstvima tokom 16 godina, uvijek uz velike igrače i uz podršku miliona Portugalaca, dao sam sve od sebe. Sve sam ostavio na terenu. Nikada se nisam okrenuo borbi i nikada nisam odustao od tog sna.

Nažalost, juče se san završio. Ne vredi reagovati vruće. Samo želim da svi znaju da je mnogo toga rečeno, napisano, mnogo spekulacija, ali moja posvećenost Portugalu se nije promijenila ni na trenutak. Uvijek sam bio još jedna osoba koja se borila za svačiji gol i nikada ne bih okrenula leđa saigračima i svojoj zemlji.

Za sada, nema mnogo više da se kaže. Hvala ti, Portugale. Hvala, Katare. San je bio lijep dok je trajao... Sada je vrijeme da budete dobar savjetnik i dozvolite svakome da izvuče svoje zaključke - napisao je na Instagramu.

Foto: Instagram