Ognjen Vranješ iznenadio sve u Anderlehtu, oglasio se i njegov menadžer

Nakon što je propustio pripreme Anderlehta u Španiji zbog bolesti, Ognjen Vranješ pojavio se jučer u trening centru ovog belgijskog kluba.

Vranješ je trenirao sa svojim saigračima, kao da se ništa nije desilo. 

- Vranješa niko nije očekivao u klubu, on je bio neopravdano odsutan - rekli su iz Anderlehta za belgijske medije. 

Prema svemu sudeći, bh. defanzivac bi uskoro mogao napustiti redove ovog belgijskog kluba.

Generalni direktor Anderlehta Mihael Veršueren (Michel Verschueren) nada se da će se ova situacija brzo okončati, kako prenosi Avaz.ba

- Vrijeme je da se nađe pravo rješenje za Anderleht i Vranješa - poručio je Veršueren.

Vranješov menadžer Srđan Jeremić nalazi se u Dubaiju, a belgijskim novinarima rekao da je će Ognjen, najvjerovatnije, ostati u redovima Anderlehta. 

- Ne želim govoriti ništa o kontroverzama iz prethodnih mjeseci, ali ono što vam mogu reći jeste da će Ognjen ostati u Anderlehtu, osim ako ne bude nekih iznenađenja. Ima ugovor do 2022. godine koji želi ispoštovati - rekao je Jeremić.

On se potom osvrnuo na ponude klubova iz Rusije i Bliskog istoka.

 - Ognjen ne želi tamo ići. Također, ne želi se vratiti u Grčku, gdje je igrao veoma uspješno u AEK-u. Vrhunski klubovi su zainteresirani za njega, ali on želi pokazati Anderlehtu da je odličan nogometaš. On možda ima drugačiji karakter, ali nije njegova krivica što je ovakva situacija u Anderlehtu. Vranješ može biti koristan Anderlehtu sada više nego ikada - mišljenja je Jeremić.

Izvor: