Ognjen Vranješ završio na tribinama zbog nediscipline

Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ nije bio u konkurenciji za utakmicu posljednjeg kola belgijske Jupiler lige u kojoj je Anderlecht savladao Cercle Brugge rezultatom 4:2.

Izostanak bh. fudbalera zaintrigirao je belgijske novinare, koji su upitali trenera Heina Vanhaezebrocka zbog čega Vranješa nema u timu, na šta su dobili zagonetan odgovor.

"Vranješ nije povrijeđen, ali neću vam reći zašto nije konkurisao za ovaj meč", poručio je Vanhaezebrouck.

Međutim, belgijski mediji došli su do informacije da je Ognjen Vranješ zapravo kažnjen zbog kršenja klupske discipline, tačnije zbog crvenog kartona i vrlo loše partije protiv zagrebačkog Dinama u Evropskoj ligi.

Na toj utakmici je Vranješ prvo skrivio jedanaesterac, a onda na nesmotren način početkom drugog poluvremena dobio drugi žuti karton te ostavio svoj tim na cjedilu.

Ognjen Vranješ nije konkurisao ni za prethodnu utakmicu Anderlechta protiv Waregema, a u međuvremenu je odigrao dva puta po 90 minuta za reprezentaciju BiH protiv Turske i Sjeverne Irske.

Inače, Vranješ je od dolaska u Anderlecht iz AEK-a ovog ljeta dobio već tri crvena kartona, a sve se glasnije špekuliše i o tome da će se vrlo brzo vratiti nazad u Grčku.