Ogromno tijelo, ali petlja mala: Iranski Hulk je planirao pobjeći pred borbu

.
Nije želio ući u ring

Iranski Hulk Sajad Gharibi obrukao se nedavno u svom bokserskom debiju.

Sajad Gharibi se godinama na društvenim mrežama hvalio ogromnim mišićima i velikom snagom. Tražio je protivnika s kojim će odmjeriti tu snagu u ringu, a kada ga je našao, nije se proslavio.

Njega je u nekoliko minuta deklasirao 'Kazahstanski Titan' Djumanov Almat Bakhytovich. Hulk je posramljen otišao kući. Zaključao je profile na društvenim mrežama i trebat će mu dosta vremena da preboli sve što se desilo.

Trener koji mu je pomagao da se spremi za meč Hamzeh Moradian je u prvom nastupu u javnosti priznao kako Hulk nije bio spreman za meč. Premalo je vremena proveo u treningu.

"Imali smo jako lošu situaciju. Sajad je došao u Teheran na trening, ali imali smo finansijske probleme. Sponzor nije održao riječ i Sajad je sa mnom trenirao samo dvije sedmice. Rekao sam mu da nije spreman za borbu, ali morao sam biti uz njega. Bio je prinuđen da se bori i neko je morao biti tu s njim".

Moradian je sada priznao da je Sajad želio doslovno da pobjegne iz ringa neposredno pred meč.

"Nije bio spreman za borbu. Agent koji je dogovorio borbu nema pojma o ovom sportu. Potpisao je taj ugovor umjesto Sajada. On se nije želio boriti, želio je otkazati sve, ali nije to mogao učiniti. Zaprijećeno mu je velikom novčanom kaznom. Sajad je tu bio protiv svoje volje, taj momak nije bio spreman za borbu", istakao je Moradian.

Nažalost, Gharibi je nakon svega postao predmet ismijavanja na društvenim mrežama. Jasno je da ovaj momak nije kalibar za ring i njegov vrh je bildanje mišića na Instagramu.

Ni njih nije imao u borbi. Preko noći su nestali i definitivno je 'Hulk' prevario apsolutno sve fotografijama koje je postavljao.

Hoće li ikad više biti u ozbiljnim kombinacijama za bilo kakvu borbu ostaje nam da vidimo, ali realno gledajući njemu je najbolje da mirno sjedi kući.

Foto: Sport sport