Okršaj za titulu teškaškog prvaka: Riko i Hari najavljuju rat u ringu

U prvom okršaju „Bad boy“ predao borbu zbog povrede

 

Na jednoj strani Riko Verhoven (Rico Verhoeven), Glory prvak svijeta u kik-boksu, odmjeren, van ringa bez posebnih ispada, a kontra njega Badr Hari, svježe iz zatvora i stalno u sukobu s nekim. Na kladionicama Riko je favorit, u medijima Hari je glavni,prenosi avaz.ba.

Skoro je nevjerovatno da uoči večerašnjeg okršaja teškaša u holandskom Arnhemu, Marokanac velikom razlikom vodi u intervjuima nad domaćim borcem.
 
Želi slavu

Svi ga žele čuti, a on ne ostaje dužan. Na stadion u Arnhemu 35-godišnji Hari dolazi tražeći osvetu, jer u prvom pukušaju nije uspio uzeti pojas. Predao je meč, zbog povrede ruke, prije tačno tri godine.

- Toliko dugo se borim. Nokautirao sam najbolje od najboljih u teškoj kategoriji i sada je vrijeme za nešto više od samog pobjeđivanja u borbama. Želim vječnu slavu. Želim da ljudi pričaju o meni kad me ne bude - izjavio je Hari.

O prvoj borbi dvojica boraca pričaju drugačije stvari.

- Prva borba dobro je krenula. Ispipavao sam ga. Dobivao sam rundu. To je bilo bitno, on je pokušavao dobiti svaku rundu. Ali, nije bitno kako je prošla zato što to nema nikakve veze s našom novom borbom. Naša druga borba bit će potpuno drugačija. Bit će to potpuno drugačiji Badr. Drugačije stanje uma. To će biti rat – naglasio je Hari.

Najljepši sport

Verhoven s velikim podozrenjem gleda na tadašnju predaju meča Marokanca.

– Prvo je pogledao u jednu ruku, pa je predao zbog povrede druge ruke. On je odustao jer je vidio da ne može pobijediti. Zna da ni sada neće biti pobjednik - rekao je teškaški prvak.

Stigao je jasan odgovor.

- Moja djeca su mi prioritet. Možda i prioritet broj jedan. Ali, shvatite da ja živim od borbi. To je povezano jedno s drugim. Borbe, biti zvijer, biti životinja povezano je s tim da sam ujedno i porodični čovjek. Ovime zarađujem za svoju porodicu i to me čini opasnijim. Vrlo je tanka linija između porodičnog čovjeka i životinje. Ako Riko lakše spava s tim što govori, neka mu bude. Sve će vidjeti u ringu, uzet ću titulu prvaka, a i pokazati da je ovo najljepši sport – najavio je popularni Bad Boy.
Duga lista

Hari je tokom karijere nokautirao velika imena poput Alistera Overema (Alistaira Overeema), Semija Šilta (Semmy Schilt), Erola Cimermana (Errol Zimmerman), Pitera Artsa (Petera Aertsa), Ismaela Londta, Stefana Leku, Gokana Sakija (Gokhan), Ruslana Karaeva, Zabita Samedova, Glaubea Feitosu, Reja Sefa (Ray)...
55

pobjeda iz 66 mečava ima Verhoven
106

pobjeda iz 120 mečeva ima Hari