Oni se stvarno ne šale: Uspostavljeni kontakti Newcastlea i brazilske zvijezde!

ST James Park
Dolazak bogatih vlasnika uveliko će promijeniti sudbinu Newcastlea.

Klub koji se posljednjih godina uglavnom bazirao na opstanak u ligi, imat će daleko veće ambicije u narednom periodu. Mašta se o Ligi prvaka, a oni najambiciozniji na St. James Parku vjeruju i u titulu u dogledno vrijeme, nadajući se da će postati "novi Manchester City".

Ipak, projekat je jasno na samom početku, a velike zvijezde ubrzo su se počele povezivati s popularnim Svrakama. Prema današnjim informacijama, krenulo se u ozbiljne pregovore sa Philippeom Coutinhom.

Brazilac se vraća sa posudbe iz Bayerna u Barcelonu, u kojoj također neće biti mjesta, pa će klub htjeti da ga proda, a Newcastle je, uz londonski Arsenal, najozbiljniji kupac. S obzirom na kapital koji dolazi u klub, čini se da je i najbliži trenutno.

Bayern nije bio spreman da plati 120 miliona eura odštetne klauzule, ali Barca je spremna da spusti cijenu, a Newcastle će pokušati da dogovori njegov dolazak u narednom periodu. On bi trebao da bude samo jedan od nekoliko zvijezda uz neko superzvučno trenersko ime koje će stići na St. James Park.