Ono što je Mourinho toliko tražio Solskjaer će dobiti?

Jose Mourinho je okončao svoju epizodu u Manchester Unitedu, a da, navodno, nije dobio sva pojačanja za ovu sezonu koja je želio.

Posebni je ljetos toliko insistirao na pojačanjima u odbrani, a već je počeo pripremati spisak želja i za januarski prelazni rok. Ipak, isti nije dočekao na klupi Manchester Uniteda.

Na njegovo mjesto je stigao Ole Gunnar Solskjaer, a čini se da će Ed Woodward Norvežaninu ispuniti neke od želja.

Jedan od igrača koje je, krajem novembra, navodno Mourinho "pikirao" je i defanzivac Porta Eder Militao, a čini se da će United i pokušati dovesti ovog talentovanog Brazilca.

Kako špekulišu britanski i portugalski mediji, Porto nije uspio nagovoriti Militaa da potpiše novi ugovor sa većom otkupnom klauzulom, pa bi ga United mogao dovesti ove zime za 50 miliona eura.

Navodno će Manchester United ubrzo početi pregovore sa 20-godišnjim štoperom, ali bi Crveni đavoli mogli imati i žestoku konkurenciju pošto se sada pojavljuju informacije da je za usluge Edera Militaa zainteresovan i Liverpool.

Inače, Militao je u Porto stigao tek ljetos, ali je jedna polusezona bila dovoljna da pokaže o kakvom se igraču radi i da njegova vrijednost vrtoglavo poraste.