Oslabljena Danska ponizila Hrvatsku i ostavila je bez četvrtfinala SP

asd
Rukometna reprezentacija Danske deklasirala je Hrvatsku rezultatom 38:26, u posljednjem kolu grupe 2 Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu i na taj način popularni Kauboji su ostali bez plasmana u četvrtfinale.

Iako su izabranici Line Červara imali sve u svojim rukama i odlučivali su sami o svojoj sudbini nakon pobjede Katara protiv Argentine, na kraju su doživjeli težak poraz koji je možda i najbolje oslikava stanje u hrvatskoj reprezentaciji.

Hrvatima je prije meča na ruku išla i činjenica da su Danci bili bez nekoliko ključnih igrača zbog stomačne viroze i da su već osigurali prolaz, ali ni to im na kraju nije pomoglo.

Prvo poluvrijeme je okončano vodstvom svjetskih prvaka 17:15, koji su u drugom dijelu do nogu potukli Kauboje i ugasili im sve nade o plasmanu u četvrtfinale. Među osam najboljih selekcija svijeta na kraju će Katar, koji je iz drugog plana poremetio planove Argentine i Hrvatske.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Emil M. Jakobsen sa osam golova, a zapažen je bio i Jacob T. Holm sa šest. Kod indisponiranih Hrvata bolji od ostalih bili su Marino Marić sa šest i Ivan Karačić sa pet pogodaka.