Osveta se služi hladna: Legendarna odbojkašica loptom u glavu pogodila bivšeg selektora

.
Legendarna italijanska odbojkašica Paola Egonu našla se u centru pažnje tamošnjih medija i to tokom meča njenog Vero Volley Milana protiv Trentina kojeg predvodi Davide Mazzanti.

Egonu je sa Mazzantijem došla u sukob tokom Evropskog prvenstva prošlog ljeta pa mu se sada na neki način "osvetila" budući da je tokom trećeg seta direktno u lice pogodila bivšeg selektora.

Odbojkašica je uspjela probiti blok snažnim udarcem, a jedna protivnička odbojkašica je bila loša na prijemu pa je lopta pogodila Mazzantija direktno u glavu.

On je nakon udarca pokazao palac gore svojoj igračici dok Egonu nije uopće reagovala te je uzela loptu kako bi nastavila meč.

Podsjetimo, italijanska odbojkašica je odustala od reprezentacije zbog rasizma, ali i selektora. Tako se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se čuje da je to njen posljednji meč za reprezentaciju Italije.

"Ne razumijete, ne razumijete. Opet su me pitali da li sam ja Italijanka. Ovo je moj posljednji meč za državni tim", kazala je Egonu.

Uslijedio je i sukob sa pomenutim Mazzantijem koji joj je oduzeo mjesto startera i žestoko je kritikovao, a nakon njegove smjene došao je i njen povratak u dres reprezentacije Italije.