Otac Džanana Muse: Stanje je bilo više nego ozbiljno, ali uskoro ponovo punimo dvorane

.
Rusmir Musa, otac reprezentativca Bosne i Hercegovine u košarci Džanana Muse, oglasio se na svom Facebooku profilu te poručio da oporavak našeg igrača teče bolje od očekivanog, te da bh. košarkaš već razmišlja o napuštanju bolnice.

Musa je tokom meča Breogana i Manrese dobio nezgodan udarac koji je uzrokovao rupturu dušnika, što mu je gotovo onemogućilo disanje i hitno je morao na operaciju.

Ipak, oporavak teče puno bolje od očekivanog i naš sjajni košarkaš već razmišlja o napuštanju bolnice.

"Bilo je bezbroj poziva i poruka. Zaista se izvinjavam jer nismo bili u prilici svima odgovoriti. Uglavnom, stigli smo kod njega u bolnicu i zatekli iznenađujuće pozitivno stanje. Džanan normalno komunicira i već razmišlja da što prije napusti bolnicu", napisao je otac bh. košarkaša, a potom je nastavio:

"Ovo je još jedna nedvojbena potvrda Allahove milosti jer je u početnom periodu stanje bilo i više nego ozbiljno ugrožavajući životne funkcije i tražilo je hitnu hiruršku intervenciju. Još jednom hvala Allahu i dobrim ljudima na podršci. Oporavak teče i mnogo bolje od očekivanog. Uskoro ponovo punimo dvorane ako Bog da."

Inače, Musa je u pobjedi protiv Manrese (98:94) bio i najefikasniji pojedinac susreta. Postigao je 18 poena i dodao devet skokova uz tri asistencije. Proveo je na parketu nešto malo manje od pola sata.