Otac kontrolor u Premijer ligi, najstariji sin nada Hrvatske, mlađi u dresu BiH "razbio" Srbiju

.
Nisu rijetki primjeri da je kompletna porodica u sportu, od roditelja pa do djece.

Neobična priča nam stiže iz Hercegovine, tačnije iz Tomislavgrada. Glavni akteri su članovi porodice Čuić.

Ime i prezime Tomislava Čuića je poznato manje-više svim ljubiteljima Premijer lige. Radi se o čovjeku koji je 15-ak godina sudio mečeve najjačeg ranga bh. fudbala. 

Ovaj 48-godišnjak se penzionisao prije nekoliko godina, a sada je angažovan kao kontrolor suđenja na mečevima Premijer lige BiH.

On je i otac petero djece. Zajedno sa suprugom Ivanom ima kćer Karmen te dvojicu "pionira" Tomu (12) i Davida (11). Dvojica najstarijih su već neko vrijeme stanovnici Splita. 

Starija braća su već sada poznata fudbalska imena lokalnoj javnosti. Filip (18) i Mario (20) nastupaju za Hajduk iz Splita. 

Mario je član U21 reprezentacije Hrvatske nakon što je prošao sve omladinske selekcije Vatrenih. Talentovani veznjak je za splitske Bijele debitovao kod Igora Tudora, a i ove sezone je poprilično standardan. 

Navijači Hajduka pa pamte po dva gola postignuta na Maksimiru u pobjedi nad Dinamom 2:3. 

S druge strane Filip nastupa za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine. Trenutno je član U19 selekcije naše zemlje, a jučer je "razbio" Srbiju. Bio je dvostruki strijelac u pobjedi 0:3. 

Filip koji igra na poziciji napadača je nedavno postigao i prvijenac Hajduka u omladinskoj Ligi prvaka pa se može reći da su iako tek na početku karijera braća Čuić već sada na neki način ispisali historiju splitskog kluba.