Otac Novaka Đokovića: On se pojavio kao znak da mi nismo genocidan narod

-
On se pojavio u najgore vrijeme za Srbiju i za srpski narod u posljednjih 50 godina, naveo je

Srđan Đoković, otac srpskog tenisera Novaka Đokovića, ponovo je poručio da će njegov sin biti najbolji sportista svih vremena te je prozvao Rodžera Federera (Roger) i australske vlasti.

- Neka Australci naprave što misle da trebaju, on će svakako biti najbolji sportista svih vremena. Novak planira igrati još dvije godine. Na način na koji je Federer zadnjih godina igrao, zbog nekih drugih stvari koje nemaju veze sa sportom, moj sin može igrati koliko god hoće. Ali on to neće raditi jer je Srbin, jer je Đoković - rekao je Srđan o Đokovićevom nastupu u Australiji u januaru. Podsjetimo, Novak je deportovan iz Australije ove godine nakon što je u tu zemlju stigao iako nije bio vakcinisan.

- On je isti kakav je bio i kada su ga protjerali iz Australije. Moram birati riječi, a nisam ih birao kada su mi držali dijete u zatvoru, što je sramota svih sramota. Oni su ga htjeli slomiti i uništiti, da pokažu kako preko njega raditi što god hoće. Dok je letio avionom između Dubaija i Melburna oni su promijenili zakon. On je postigao veliku pobjedu, veću od svih turnira koje je osvojio.

U nedjeljnom finalu Pariza Đoković je izgubio od 19-godišnjeg Holgera Runea. "I pored toga što ima 36 godina, dijete je dijete, pa su emocije velike. Sport se sastoji iz poraza i pobjeda, a ko se u svijetu sporta ponaša u porazu kao Novak? Niko! Novaka je možda izgubila porodica, ali dobio ga je narod. Mene su ljudi zvali nakon poraza i plakali. Poistovjećuju se s njim - rekao je Srđan te dodao:

- On se pojavio u najgore vrijeme za Srbiju i za srpski narod u posljednjih 50 godina. On se pojavio kao znak da mi nismo genocidan narod, da smo mi dio stare evropske civilizacije, da nemamo čega da se sramimo.

Foto: Sport Centar