Otvoren teniski kompleks u Banjoj Luci, pogledajte izgled projekta vrijednog 34 miliona KM (FOTO)

tenis
U Banjoj Luci je večeras svečano otvoren teniski kompleks namijenjen za ATP turnir koji će se igrati od 16. do 23. aprila.

 

Teniski kompleks je kapaciteta 6.000 mjesta, a Vlada RS-a je za ovaj projekat izdvojila 34 miliona KM.

Banjaluku u narednim danima očekuje teniski spektakl na svjetskom nivou a najavljeno je učešće najvećih imena iz svijeta tenisa na čelu sa Novakom Đokovićem.

Prilikom otvorenja zvanice su održale govore, a među njima su bili gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković i predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Iako će turnir samo ove godine biti odigran u Banjoj Luci, infrastruktura koja ostaje pomoći će dodatnom razvoju sporta u ovom gradu, ali i većoj iskorištenosti parka koji će postati nova omiljena lokacija posjetilaca.

Uz najveće zvijezde Novaka Đokovića i Stana Wawrinku, poznato je da će na turniru u našoj zemlji učestvovati: Damir Džumhur, Andrej Rubljov, Borna Ćorić, Miomir Kecmanović, Tallon Griekspoor, Richard Gasquet, Jirži Lehečka, Benjamin Bonzi, Alex Molcan, Laslo Đere, Grégoire Barrère, Federico Coria, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Juan Pablo Varillas, Aleksej Popirin, Hamad Međedović, Gael Monfils i Marco Cecchinato.

Podsjećamo, razlog prelaska turnira u Banju Luku je kako bi organizatori turnira u Beogradu mogli da naprave iskorak u infrastrukturi i u budućnosti organizuju turnir iz ATP 500 serije. Do sada su najveći turniri u BiH bili sa Challenger Toura.