Ovakve utakmice su opasne, ali sve je na našoj strani

Uopće nije bitno kako će doći da igra Krupa, kaže kormilar lidera Premijer lige BiH

Lider bh. elite s Koševa danas (15 sati) na našem najvećem stadionu dočekuje fenjeraša Krupu, koja ima četiri boda manje od tuzlanskih „Građana“, koji su na 10. mjestu, koje garantira opstanak, prenosi Sport Avaz.

Kvalitet i atmosfera

- U subotu (danas, op. a.) je sve na našoj strani, kvalitetniji smo tim, položaj na tabeli, atmosfera... Sve je na našoj strani, ali to su utakmice koje su veoma opasne i ukoliko ranije upišete bodove, možete imati problema, konstatira šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić te dodaje:

- Mi ćemo učiniti sve da ne razmišljamo u tom pravcu, nego ćemo se spremiti kao da igramo s ekipom koja je bar tabelarno blizu nas.

Za razliku od prethodne, prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH protiv Zrinjskog (1:0), prvi koševski strateg će napraviti nekoliko izmjena u startnoj postavi.

Dovoljno igrača

- Jedna ekipa je odigrala dvije utakmice u relativno kratkom vremenu po teškim terenima, tako da ću s tri-četiri nova igrača osvježiti startnu postavu. Mislim da imamo dovoljno igrača koji adekvatno mogu odgovoriti zadacima, rekao je Musemić.

Krupa će, najvjerovatnije, na Koševo doći u defanzivnoj varijanti.

- Uopće nije bitno kako će doći da igra Krupa. Uvijek tako razmišljam, prvenstveno o našoj ekipi, uz maksimalni raspekt prema svakome. Ovo su veoma opasne i nezgodne utakmice ukoliko naši igrači budu mislili da ćemo lako doći do tri boda. Naravno, učinit ću sve da igrače upozorim na takvo razmišljanje. Uz dužno poštovanje prema Krupi i njenim problemima, naša želja su samo tri boda i nastavak niza koji imamo do sada – ističe trener Sarajeva.

Kovačević u formi

- I za Vladana Kovačevića, kao mladog golmana, ali i za sve nas,– kompletnu ekipu, njegov povratak u formu znači puno. On je protiv Zrinjskog branio veoma dobro, dva-tri puta je reagirao odlično, tako da se nadam da je ta kriza s pripremnih utakmica iza njega - rekao je Musemić.