Ovakvo poniženje i ismijavanje se ne pamti u svijetu fudbala: "Ne ostavljajte vaše zastavice"

.
Brutalno od strane domaćina

 

Fudbalska reprezentacija Njemačke ispala je u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru i popularni Elf neočekivano mora kući nakon samo tri odigrane utakmice. Ispadanje ove selekcije jedva su dočekali domaći novinari koji su na nevjerovatan način u programu uživo ispratili Elf kući.

Njemačka je u Kataru odigrala jako lošu grupnu fazu. Pobjeda nad Kostarikom i remi s Španijom nisu bili dovoljni za prolaz dalje jer ih je šokirao Japan koji uz Crvenu furiju ide dalje.

 

 

Njemački fudbaleri obilježili su ovaj Mundijal protestom protiv domaćina. Na meču s Japanom su na terenu pozirali prekrivanjem usta rukama i na taj način su odlučili da izraze protest protiv diskriminacije LGBTQ+ populacije u Kataru.

Domaći novinari odlučili su se osvetiti Nijemcima. Brutalno su ih ismijali nakon ispadanja, a u TV programu je uslijedilo nešto neviđeno dosad.

Novinari i stručni analitičari katarske televizije prekrili su usta rukama i 20-ak sekundi su mahali prema kamerama u potpunoj tišini.

Ni to nije bilo sve. Novinar Mohammed Al-Kaabi im je poslao poruku na Twitteru koja glasi: "Ne ostavljajte zastave za sobom".

Elf je tako pognute glave napustio Mundijal u Kataru i njemački reprezentativni fudbal očigledno je u ozbiljnoj krizi već nekoliko godina.

Flick nakon ispadanja izjavom razočarao njemačke navijače


Mnogi njemački navijači poručili su da žele da Hansi Flick ode s mjesta selektora, ali to se neće dogoditi, barem sudeći po tome šta je izjavio nakon utakmice s Kostarikom.

Flick je jasan da određene stvari treba mijenjati, posebno što se tiče načina na koji nacionalni tim igra.

"Vjerujem da za budućnost njemačkog fudbala moramo da radimo drugačije na treninzima. Godinama smo pričali o novim golmanima, novim krilnim bekovima, a ono što je uvijek bilo dobro kod nas je da smo znali da se branimo kako treba.

Potrebne su nam osnove. Španija je veoma dobra u odbrani i fokusiraju se na treniranju mladih igrača. Mislim da će za budućnost i narednih deset godina biti veoma važno fokusirati se na novu generaciju fudbalera", istakao je njemački selektor.

Njemačka je domaćin narednog velikog takmičenja. prvenstva Evrope 2024. godine i sigurno je da će Elf pokušati da napravi što bolji sastav kako bi ponovo došli na krov Evrope.

(Foto: Screenshot)