OVO SU NAJVEĆI JANUARSKI GUBITNICI Doživjeli su potpuni fijasko: Umjesto dolaska pet zvijezda, izgubili dva velika talenta

chelsea
Trener Chelseaja, Frank Lampard, upravo je na svojoj koži iskusio kako je to kada nemaš podršku uprave kluba. Londonski velikan trebao je napasti tržište u siječanjskom prijelaznom roku, spominjala su se imena čak petorice igrača koji bi mogli doći na Stamford Bridge, ali na kraju ne da nisu doveli nikog, nego su i ostali bez dva velika talenta.

Iako imaju sjajnu i vrlo talentiranu bazu na čelu sa Hudson-Odoijem, Abrahamom, Mountom, Jamesom i Loftus-Cheekom, 'Bluesi' su planirali uložiti 150 miliona eura u pojačanja ove zime, nakon što je FIFA uvažila žalbu i skinula im zabranu transfera za ovaj prijelazni rok.

Nekoliko igrača se spominjalo u rubrici potencijalnih dolazaka, među njima i skromno Dani Olmo te Alex Telles, međutim, vrlo konkretan interes pokazali su oko tri igrača. To su redom bili napadač Lyona, Moussa Dembele, lijevi bek Leicestera, Ben Chilwell te golgeter Crystal Palacea, Wilfried Zaha.

'Plavci' su od sva tri kluba dobili odbijenice, a na njihove zamjene bacili su se relativno kasno. Tako im je Napoli uručio odbijenicu za Driesa Mertensa, kao i PSG za Edinsona Cavanija, koji je svakako bio bliže Madridu nego Londonu. Tako ne da nisu uspjelo dovesti niti jedno pojačanje, nego su čak i ostali bez dva velika talenta zadnjeg dana siječanjskog prijelaznog roka.

Prvi je Tariq Lamptey, 19-godišnji mladi reprezentativac Engleske koji igra na poziciji desnog bočnog, a ove sezone je debitirao za prvu momčad u Premiershipu u susretu s Arsenalom. Odigrao je i dvije utakmice u FA kupu ove sezone, ali nije bio zadovoljan minutažom te je potpisao za Brighton.

Osim Lampteya, veliki udarac za Lamparda je odlazak još većeg talenta. Naime, godinu mlađi Clinton Mola odlučio je zakoračiti stopama Jadona Sancha i karijeru nastaviti u Bundesligi. Polivalentni defanzivac koji primarno igra na poziciji defanzivnog veznog, ali može pokriti i sve pozicije u zadnjem redu obrane, potpisao je za Stuttgart.

Njegov ugovor istjecao je po završetku aktuelne sezone stoga su ga 'Švabe' dobile za samo 400 hiljada eura, s tim da Chelseaju ide 10% od budućeg transfera. Nogometaš je potpisao ugovor na četiri i pol godine.

Nakon ovako katastrofalno odrađenog prijelaznog roka, razočarani Frank Lampard je izjavio da više nisu favoriti za plasman u Ligu prvaka, unatoč činjenici što su četvrtoplasirani sa šest bodova prednosti nad petoplasiranim Unitedom.

„Ne želim umanjivati našu kvalitetu ili stvarati izlike jer imamo sada šest bodova prednosti, ali sada smo postali autsajderi jer su se sve druge momčadi pojačale u ovom prijelaznom roku. To je činjenica“, rekao je Lampard. Teško je ne složiti se s legendarnim Frankiejem.