Peh kakav se rijetko viđa: Paul Pogba jecao na terenu i u suzama izašao iz igre

c

Francuski nogometaš Paul Pogba večeras je zaigrao u prvoj postavi prvi put nakon 13 mjeseci, a već nakon 20 minuta utakmice protiv Cremonesea, opet je povrijedio koljeno i u suzama izašao iz igre.

Francuz se vratio u Juventus iz Manchester Uniteda kao slobodan igrač tokom ljeta prošle godine. U Juventusu su bili bijesni u augustu kada je Pogba odbio operaciju meniskusa odlučivši se za konzervativni tretman, no mjesec dana kasnije se predomislio jer je shvatio da nema napretka.

Nadao se da može igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali od toga ništa nije bilo, a na teren se vratio krajem februara, kada je zaigrao protiv Torina, no već nakon dvije utakmice, doživio je novu povredu.

Opet je van terena bio mjesec dana, da bi se vratio 13. aprila, ali je danas, prvi put nakon što je utakmicu počeo od prve minute nakon aprila 2022. godine, doživio novu povredu i u suzama izašao iz igre.

Svi nogometaši Juventusa, uključujući i trenera Allegrija, tješili su uplakanog Pogbu, nakon čega je Francuz otišao u svlačionicu i nema sumnje da ga opet očekuje višemjesečno odsustvo s terena.

Ono što navijače Juventusa najviše zabrinjava jeste činjenica da na Pogbu gotovo izvjesno neće moći računati u mečevima Evropske lige, gdje će protiv Seville igrati uzvratni meč polufinala, a onda i eventualno finale protiv pobjednika duela između Rome i Bayera.