Peh u Juventusu: Pogba povrijedio koljeno, propušta početak sezone

.
Francuski nogometaš Paul Pogba zadobio je novu povredu, ovaj put koljena, koja bi ga mogla odvojiti s terena nekoliko sedmica i zbog koje će, pišu mediji u Italiji, izvjesno propustiti početak sezone.

Pogba je povredu koljena doživio na treningu, a iako se u prvi mah činilo da nije ništa ozbiljno, dodatni pregledi i testovi su pokazali da je u pitanju lezija lateralnog meniskusa u desnom koljenu te da će morati na operaciju.

S tim u vezi, sigurno je da bi propustio početak sezone, što bi svakako bio veliki hendikep za Juventus koji od Pogbe očekuje mnogo u ovoj sezoni i koji je u redove Stare dame došao kao veliko pojačanje.

On se ovog ljeta vratio kao slobodan nogometaš nakon što mu je istekao ugovor s Manchester Unitedom, a uradio je to na isti način kao i prije 10 godina. U međuvremenu, Juventus ga je prodao u Manchester u transferu vrijednom 105 miliona eura.Pogbi se prognozira pauza od možda čak i dva do tri mjeseca ukoliko se problem ispostavi kao ozbiljniji, a prvu utakmicu u novoj sezoni Juventus igra 15. augusta protiv Sassuoloa. Zbog povrede koljena, Pogba nije otputovao s ekipom u Dallas.

 

Foto: Twitter