Penali odlučili: Emilio Nsue junak Tuzla Cityja!

.
Preokret protiv Borca

 

Tuzla City je nakon Sarajeva i Igmana treći polufinalista Kupa BiH. 

Večeras su s 1:2 slavili kod Borca i tako anulirali zaostatak od jednog gola iz prve utakmice (0:1), te se otišlo u penale gdje se bolje snalaze gosti i slave s 3:4.

Prvo uzbuđenje na utakmici i odmah gol. Begić je poslao sjajnu loptu za Subića koji je možda bio i na ivici ofsajda (nije se moglo jasno procijeniti zbog lošeg ugla kamere), ovaj šutira, Fejzić odbija do Vušurovića koji zakucava loptu u mrežu gostiju.

Nakon toga Borac je imao još jednu šansu poslije kornera u 25. minuti. Fejzić je loše reagovao, lopta dolazi do Vojinovića koji šutira s nekih šest metara, ali Fejzić brani i iskupljuje se za grešku.

U 27. minuti duel Cucina i Gavrića. Obojica su završili sa zamotanim glavama, a Gavrić nije mogao nastaviti pa je umjesto njega ušao Hasanović.

Na otvaranju drugog poluvremena Husref Musemić pravi pravi potez. Na teren šalje Mirzada Mehanovića koji je unio prijeko potrebnu živost u igru gostiju.

Prva prijetnja gostiju u 52. minuti, Mišić je sjajno šutira, a Pavlović brani.

U periodu od 63. do 66. minute Fejzić je skinuo tri sjajne šanse domaćoj ekipi i kako obično biva u fudbalu - kad ne iskoristiš svoje prilike, primiš gol.

U 68. minuti Pavlović skida šut Morrisa, a Mehanović natrčava na odbitak i zabija za 1:1.

Nisu se domaći stigli ni oporaviti od prvobitnog šoka, a gosti su preokrenuli. Pavlović je odbio još jednu loptu, a Nsue pogodio za 1:2 i odveo ovu utakmicu u penale.

Mogao je Borac do gola u posljednjim sekundama meča, ali Karjašević to čisti s gol linije.

Na penalima prvi šutiraju domaći. Meleg je pogodio, ali Hasanović nije, pored gola šutira i 1:0 za Borac nakon prve serije. 

Drugi penal za Borac izvodi Vušurović, ali brani to Fejzić i uz pomoć okvira gola lopta ide van. Nakon druge serije 1:1, jer je Mehanović savladao Pavlovića.

Treću seriju ponovo odbranom otvara Fejzić - odbranio je šut Vojinovića, da bi Mendeš pogodio i donio gostima 1:2 poslije treće serije.

Ćorić nije imao pravo na grešku na otvaranju četvrte serije i nije ju napravio - pogodio je. Džafić oči u oči s Pavlovićem i novi gol gostiju, 2:3.

Posljednja serija donosi veliku odgovornost za Moraitisa koji pogađa, pa je sve bilo na Nsueu. Pogodio je i odveo Tuzla City u polufinale!

Podsjetimo, Sarajevo je s ukupnih 2:0 izbacilo Slobodu, Igman Zvijezdu sa 6:1, a od 18:30 u Širokom Brijegu revanš igraju istoimeni domaćin i Velež koji ima prednost od 4:0 iz prve utakmice.

Kup BiH, četvrtfinale:

Borac - Tuzla City 1:2 (penali 3:4)