Penaranda stigao u Sarajevo, bit će jedno od najvećih imena ikada u Premijer ligi

Penaranda
Venecuelanski reprezentativac Adalberto Peñaranda stigao je u Sarajevo gdje će obaviti ljekarske preglede i ukoliko ih prođe, postat će novi nogometaš Bordo tima.

 

Peñaranda (26) jedno je od najvećih imena koje će zaigrati u historiji Premijer lige. Na Koševu nastavljaju raditi agilno, a Venecuelanac je još jedan u nizu velikih pojačanja za narednu sezonu.

Već ranije dogovoren je dolazak Kevina Viverosa, mladog napadača iz Kolumbije koji je blistao prošle sezone u južnoameričkom nogometu. No, nakon njega, očekuje se potpis Venecuelanca koji je bio član tri najjače nogometne lige svijeta.

Kada se pojavio na nogometnoj mapi, Penaranda je važio za jednog od najvećih talenata španskog nogometa. Blistao je u Granadi, a onda je za 10,6 miliona eura prešao u Watford i tu bio član ekipe iz Premier lige.

Tajkunska porodica Pozzo, koja je na čelu klubova Udinese, Granada i Watford, često ga je slala i razmjenjivala na adresama ovih klubova, a na kraju je iz portugalske Boavise odlučio preći u Sarajevo kao slobodan igrač.

Krilni napadač se sinoć pojavio u Sarajevu, gdje će obaviti ljekarske preglede i potpisati ugovor s FK Sarajevo.

Bez obzira na to što njegova karijera posljednjih godina ide silaznom putanjom, Penaranda predstavlja jedno od najvećih imena u historiji Premijer lige. Za reprezentaciju Venecuele upisao je 21 nastup.

Osim Granade, Malage i Watforda, bio je član Udinesea, Eupena, CSKA Sofije i Las Palmasa.