"Period u Arsenalu? Boljelo me kada spavam, kada kihnem..."

Denis Suarez neće po lijepom pamtiti avanturu na Emiratesu

Ovog ljeta se Denis Suarez vratio u Celtu, klub u kojem je počela njegova karijera. Nakon što ga je "odgojio", klub iz Viga ga je još 2010. godine prodao Manchester Cityju, da bi dvije godine kasnije stigao u Barcelonu (B).

Dugo vremena su na Nou Campu vjerovali da će Suarez biti okosnica neke nove Barcelone. Ipak, njegov razvoj nije tekao po planu, nisu pomogle ni posudbe Sevilli i Villarrealu, da bi drugi dio prošle sezone 25-godišnji veznjak/krilni fudbaler proveo u Arsenalu. Čim se vratio sa posudbe u Arsenalu, Barcelona ga je prodala Celti za skoro 13 miliona eura.

Iako je u Arsenal stigao kao veliko pojačanje, upisao je tek šest nastupa za prvi tim Topnika, a za to su zaslužni veliki problem i sa povredom (prepona).

Sada je Suarez otvorio dušu za Goal.com i govorio o periodu iz "noćne more". Problemi su bili toliki da je Suarez imao poteškoća i sa pokretima na koje većina ne obraća pažnju...

"Još me više frustriralo što ne mogu igrati zbog povrede. Toliko sam patio u Arsenalu da me povreda praktično spriječila da obavljam svakodnevne radnje", izjavio je Suarez, pa nastavio:

"Boli kada spavate, kada kihnete, pa čak i kada se penjete uz stepenice. Samo zamislite da idete u klub koji vas je zvao mjesec ranije, s ogromnom nadom, a onda da ne možete raditi apsolutno ništa od druge sedmice u tom klubu, pa nadalje - osim da pokušavate trenirati uz ogromnu bol... U jednom trenutku sam pomisio "dosta". Odigrao sam tri ili četiri utakmice, ali kao da nisam jer nisam bio ni na 50%."

"Ali povreda je sada iza mene, pa čak iako nekada osjetim nelagodu svaki dan i svaku noć radim kako bi problemi otišli", poručio je Suarez.

Ipak, Denis Suarez ne želi isključiti mogućnost da se nekada ponovo okuša u Premier ligi - piše Sportsport.ba.

"Nikada ne znate šta budućnost nosi. U Arsenal sam otišao sa velikim nadanjima... Debitovao sam protiv Manchester Cityja, ali u prvoj gostujućoj utakmici sam se povrijedio. Mislio sam da je u pitanju ruptura aduktora jer sam se jedva mogao osloniti na tu nogu i pomjerati je", prisjetio se trenutka kada se povrijedio Suarez, pa dodao:

"Pregledi su pokazali da nema rupture, već je došlo do obilnog gomilanja tečnosti u predjelu kosti karlice i od tada nisam mogao napraviti niti jedan korak bez osjećanja bola... Nastavio sam trenirati jer nisam želio odustati u svojoj drugoj sedmici nakon dolaska, ali jednostavno nisam mogao. Nisam bio na 100%, ma ni na 50. Nisam uopšte mogao šutirati na gol."