Perišić stigao na pripreme Tottenhama, ali njegov izraz lica pokazao je svima šta se dešava

.
Hrvat čeka rješenje situacije

 

Tottenham je prije nekoliko dana počeo pripreme za novu sezonu, a najviše pažnje privukao je dolazak Harryja Kanea za kojeg se još uvijek ne zna da li će ostati ili otići. No, u centru pažnje bio je i Ivan Perišić, a kada su vidjeli izraz lica hrvatskog reprezentativca po dolasku na trening bilo je jasno šta se dešava.

Harry Kane stigao je na početak priprema za novu sezonu u jeku špekulacija da želi napustiti Tottenham i potpisati za Bayern koji je već u dva navrata slao zvanične ponude, ali je londonski klub to odbio.

Kane je došao u dosta dobrom raspoloženju što je navijačima Tottenhama dalo nadu da bi njihov najbolji igrač mogao ostati barem još jednu sezonu.

Što se tiče dobrog raspoloženja to se ne može reći i za Ivana Perišića koji se također priključio pripremama londonskog kluba za novu sezonu.

Jasno je da Perišićev status nije baš najjasniji jer u klubu ne računaju na njega, a i sam Hrvat želi da ide. Dok pokušavaju pronaći najbolje rješenje ovaj 34-godišnjak je morao da dođe na pripreme, a izraz lica sve je rekao.

Na Perišićevom licu jasno se vidi koliko mu se nije dolazilo na početak priprema Tottenhama i da jedva čeka da napusti ovaj klub nakon ne tako uspješne sezone.

Engleski mediji pišu da Perišić i Tottenham pregovaraju oko raskida ugovora, a to pomno prate Fenerbahče i Galatasaray koji žele dovesti hrvatskog reprezentativca u svoje redove.

I u Splitu se nadaju da se može desiti čudo i da će Perišić između svih bogatih ponuda izabrati povratak u Hajduk, ali čini se da je za takav scenario još uvijek prerano.

Perišić s Tottenhamom ima ugovor na još godinu dana, a u klub je stigao prošlog ljeta kao slobodan igrač iz Intera.

Tada je Antonio Conte insistirao na Perišićevom dolasku, no kada je Italijan dobio otkaz na klupi Tottenhama sve je za hrvatskog igrača krenulo nizbrdo i nadati se da će se ta njegova saga što prije završiti.